AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü, yeni yasama yılı başında kamu kurumlarından akran zorbalığıyla ilgili bilgi talep ettiklerini ve bu taleplerine sunum ve raporlarla yanıt alındığını belirtti.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Deniz Güler ise akran zorbalığının sadece bireysel mağduriyetlere yol açmadığını, toplumun sosyal yapısını da etkilediğini vurguladı. Medyanın bu sorunun çözülmesinde hem risk unsuru hem de güçlü bir çözüm aracı olduğunu ifade eden Güler, medya içeriklerinin zorbalığı normalleştirme potansiyelini taşıdığını belirtti. Medyanın kapsayıcılığı ve dayanışmayı teşvik eden içerikler üretmesinin önemine değindi.
Güler, 2021 sonlarında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını da paylaştı. Araştırmaya göre, gençlerin %92'si her gün internete giriyor, %76'sı televizyon izliyor ve %95'inin sosyal medya hesabı bulunuyor. Ayrıca, dijital içerikler ve sosyal medya üzerindeki zorbalığın önlenmesi için denetim mekanizmalarının kurulması gerektiğini vurguladı.