Japon kültürüne dayalı Diorama sanatıyla tanınan Çağatay Postacı, küçük bir atölyede sanatını icra ederek yarattığı detaylı ve estetik Dioramalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Diorama sanatı hakkında bilgiler veren Diorama sanatçısı Çağatay Postacı; Böyle küçük objeler insanların hoşuna gittiğini düşünüyorum sanatla birleştirince güzel projeler ortaya çıkıyor” dedi.
Pandemi döneminin getirdiği zorluklar ve evde kalma sürecinde birçok kişi çeşitli hobilerle zaman geçirmeyi tercih etti. Bu dönemde yeni bir sanat dalına yönelenler arasında, Japon kültürüne dayalı Diorama sanatıyla tanınan Çağatay Postacı da bulunuyor. Küçük bir atölyede sanatını icra eden Postacı, yarattığı detaylı ve estetik Dioramalarla dikkatleri üzerine çekiyor.
Diorama sanatı hakkında bilgiler veren Diorama sanatçısı Çağatay Postacı; “Bu işe 2020 yılında pandeminin hayatımıza girmesiyle babama bir uğraş olması düşüncesiyle başladım. Daha sonrasında internette karşıma çıkan videolar sayesinde kendim merak saldım bu işe ve sosyal medyada paylaştım yaptığım ürünleri ve rabet gördü. Diorama sanatı, bir mekanın bir yerin aslında boyutlandırılarak küçük minyatör hale getirilmesidir Japonya kökenli bir sanattır. Türkiye’de örnek aldığım çok başarılı sanatçılar var. Diorama sanatını yaparken şu malzemeyi kullanıyorum diye bir ibare kullanamam çünkü çöp kavramı benim hayatımdan çıktı bu sanat sayesinde yolda bulduğum bir kablo parçasını veya herhangi bir plastik parçasını kendi hayal dünyanızda ölçeklendirerek bir obje yerine bir çaydanlık yerine koyabiliyorsunuz. Böyle küçük objeler insanların hoşuna gittiğini düşünüyorum sanatla birleştirince güzel projeler ortaya çıkıyor. Fiyatlarımız şöyle; çerçevelerimiz 1000-2000 TL arasında değişiyor özel mekanlar özel tasarımlar da 4-7 bin TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.